Slide One
Slide One

Országos Diákparlament Székesfehérváron

Három év után összeült az Országos Diákparlament, a diákok súlyos ügyeit tárgyalták.

A demokrácia kicsiben, így is jellemezhető az Országos Diákparlament, melynek 2017-ben ismét Székesfehérvár adott otthont.
Az Országos Diákparlament országos diáktanács felállítását kezdeményezi, hogy a parlament ülései közötti időszakban is folyamatos képviselhessék a számukra fontos ügyeket - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára vasárnap Székesfehérváron.

Palkovics László elmondta: a fiatalok 52 pontot fogalmaztak meg, közülük kettőt a diákparlament nem fogadott el. Mint mondta, a felvetések között a legfontosabb azt volt, hogy az oktatási tárca és a diákság képviselői ne csak néhány évente találkozzanak.Kiemelte még, hogy a diákparlament az eddigi három helyett kétévente ülésezne, míg a megyei diákparlamenteket évente rendeznék meg. Hozzátette: ezek támogatható javaslatok, de ehhez a finanszírozást és a jogszabályi hátteret a parlamentnek kell megalkotnia.

Győr-Moson-Sopron Megye küldöttségét erősítette a győrasszonyfai Végh Balázs, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulója. Továbbá az Országos Diákparlament által, február 5-én létrehozott Országos Diáktanács Győr-Moson-Sopron megyei küldöttének választották a győri Baross Gábor Szakközépiskola diákját, Pintér Patrik győrasszonyfai tanulót, Samu Bence pedig a Megyei Diákparlamentben képviselte győri iskoláját és kis falunkat.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk!

Keresés